Choď na obsah Choď na menu
 


Pôstne turné 2017

9. 4. 2017

Počas 40 dní odohrali sedem predstavení!
Pôstne turné zborovských divadelníkov

     Pôstne obdobie, ktoré sme v tieto týždne prežívali, nám dávalo priestor na osobné stíšenie sa, dobrovoľné odriekanie, či potešenie trpiacich v ich trápení a chorobe. Členovia Mládežníckej divadelnej skupiny zo Zborova si dali pred 40 dňami predsavzatie, že obetujú svoj voľný čas pre druhých a v priebehu pôstu odohrajú v rámci pôstneho turné divadelné predstavenie „Odkrytý kríž“.
     Štyri nedele popoludní, dva piatky a jedno sobotné popoludnie mali rovnaký scenár: pripraviť aparatúru, kostýmy a rekvizity, nasadnúť do áut a presunúť sa na miesta, kde nás už netrpezlivo očakávali diváci.
     Obce Smilno, Bartošovce, Kobyly, Mokroluh, Tarnov a sociálno-ošetrovateľské zariadenia v Zborove boli miesta, kde zborovskí divadelníci v priebehu pôstneho turné zavítali. 
     Na javisku je len kríž. Na pohľad obyčajný kus dreva, ktorý však ukazuje do neba, na miesto, ktoré by malo byť pre nás večným domovom. Jeho ramená sú pre nás akoby rukami, ktorými nás chcel umučený Kristus, aj napriek našim slabostiam, objať. My všetci sme ho na tento kríž pribili svojimi pochybnosťami, strachom, pýchou, starosťami, neverou, ľahostajnosťou a smrť si myslela, že zvíťazila, keď videla Krista na kríži. 
     Ale ak čo len trochu chceme pracovať na sebe a stále veríme v dobro, vždy máme nádej na zlepšenie sa a vtedy pokornejšie prijmeme veci také, aké sú. Radosť sa nám vráti do života, lepšie pochopíme pravdu a s láskou v srdci dáme šancu nášmu životu. 
     ...videli sme slzy na tvárach divákov hľadisku..., ...zažili sme „objatie“ vrúcnych slov vďaky za nádherné predstavenie..., ...dojali sme aj dospelých mužov, ktorým tá povestná „hrča v krku“ nedovolila príliš rozprávať..., ...boli sme medzi tými, ku ktorým už tak často nikto nechodí... 
     Tak takéto bolo pôstne turné zborovských divadelníkov. Plné emócií, dojatia, ale zároveň radosťou vycestovať na nové miesta, spoznať nových ľudí a vzájomne sa povzbudiť.
     Poďakovanie patrí všetkým pánom starostom a zástupcom sociálno-ošetrovateľských zariadení, ktorí nás pozvali účinkovať do ich obcí. Ďakujeme divákom, že prišli na naše predstavenia a ďakujeme rodičom divadelníkov, ktorí nás ochotne prepravovali na divadelné vystúpenia. Ďakujeme, že Vás máme, radi pre Vás hráme! 
                                                                                                                                           

odkryty-kriz_kolaz4.jpg

 

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Pôstne turné 2017