Choď na obsah Choď na menu
 


Farský karneval 2013

4. 2. 2013

Farský karneval

     V sobotu 02.02.2013 sa v sále Kultúrneho domu v Zborove uskutočnil farský karneval. Organizačnú taktovku mal vo svojich rukách pán kaplán Radoslav Bačo. Za pomoci divadelných ochotníkov z Mládežníckej divadelnej skupiny zo Zborova a šikovných dievčat z Dlhej Lúky sa vyzdobila sála a pripravil sa sprievodný program karnevalu.
     Krátko popoludní začali zo všetkých svetových strán prichádzať návštevníci karnevalu. Zastúpenie mal nielen Zborov, ale aj Stebnícka Huta, Smilno a Dlhá Lúka. Už pri vstupe do sály boli deti - masky rozdelené do troch kategórií: deti do 6 rokov, žiaci I. stupňa ZŠ a žiaci II. stupňa ZŠ.
     Po úvodnom privítaní všetkých masiek, nasledovalo zahrievacie tanečné kolo a potom sa každá maska predstavila, aby mohla porota na záver karnevalu vybrať tú najkrajšiu. Medzi jednotlivými tanečnými kolami si mohli deti zasúťažiť a otestovať tak svoju šikovnosť a vedomosti. No nielen súťaže príjemne spestrili túto krásnu akciu, ale aj divadelné vystúpenie v podaní Mládežníckej divadelnej skupiny zo Zborova s rozprávkou O Šípkovej Ruženke. Prekvapením pre deti bola možnosť zahrať si s hercami túto rozprávku ešte raz. Po kultúrnom programe už všetci netrpezlivo čakali na vyhlásenie súťaže o najkrajšiu masku. Porota to v rozhodovaní veru nemala ľahké, lebo účasť detí bola naozaj vysoká a vyhrať nemohol každý.
     Detský smiech a hudba sa až do zotmenia niesli sálou Kultúrneho domu v Zborove. Dobrá vec sa podarila a najkrajšou odmenou pre všetkých, ktorí sa na príprave tohto farského karnevalu podieľali, bol úsmev na tvárach šťastných detí.
                                                                                             -mds-

 

 dsc_5848_resize.jpg

 

 

 

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Farský karneval 2013

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.