Choď na obsah Choď na menu
 


Premiéra hry Legenda o Vianociach

30. 11. 2013

 

 Kultúrno-spoločenské podujatie v Zborove
Adventné popoludnie

     Deň, kedy sa na adventnom venci rozhorí prvá svieca, očakávajú nielen deti, ktoré začínajú počítať dni do otvárania vianočných darčekov, ale aj obyvatelia obce Zborov, ktorí očakávajú podujatie spojené práve s prvou adventnou nedeľou.
    V nedeľu 01.12.2013 sa v Kultúrnom dome v Zborove uskutočnilo kultúrno-spoločenské podujatie s názvom „Adventné popoludnie“. Už od 14:00 hod. bola možnosť priniesť svoj vlastnoručne vyrobený adventný veniec do súťaže a o necelú hodinu už bola sála kultúrneho domu zaplnená.
     Advent, je čas prípravy na narodenie malého Ježiška. On hľadá miesto v našich životoch a srdciach, v ktorých by sa mohol narodiť. A práve o hľadaní vhodného miesta na Zemi pre narodenie Božieho Syna bolo divadelné predstavenie „Legenda o Vianociach“, ktoré otvorilo toto adventné popoludnie.
     Divadelný krúžok pri Gymnáziu Leonarda Stöckela v Bardejove, ktorý pracuje pod vedením PaedDr. Gabriely Hurajovej a Mgr Juliány Vašičkaninovej, nadviazal v roku 2012 spoluprácu s Mládežníckou divadelnou skupinou zo Zborova. Ich vzájomná spolupráca a niekoľko týždňová drina bola na záver predstavenia odmenená zaslúženým potleskom vďačných divákov, ktorým takto spoločne chceli spríjemniť začiatok slávnostného adventného obdobia.     
    
     Po ukončení divadelného predstavenia nasledoval voľný program. Návštevníci podujatia mohli hlasovať o najkrajší adventný veniec, rozdávali sa chutné domáce koláče a voňavý vianočný punč. Menšie deti si mohli vymaľovať svoj vianočný obrázok a dospelí mali možnosť zakúpiť si rôzne vianočné dekorácie, oblátky, obrazy a iné ručne vyrobené predmety.
     V závere podujatia starosta obce Ján Lukáč odmenil výhercov v súťaži o najkrajší adventný veniec a všetkým prítomným poďakoval za návštevu tohto podujatia.

  

ÚČINKUJÚCI:

Rozprávač – Alexandra Čobejová
Boh – Dominik Šoltis
Anjel Fanuel – Kamila Šurkalová
Anjel Lailah – Alexandra Exnerová
Ostatní anjeli – Denisa Kubátová, Timea Jazudeková, Alexandra Kaščaková, Veronika Majdová
Malí anjelici - Veronika Kaňuchová, Ninka Teriaqi
Herodes, Joachim – Tibor Hošík
Vojaci - Daniel Novák, Urban Ďurica, Marián Štefurik
Sluha – Gabriel Petričko
Spoločníčky Herodesa – Alexandra Čobejová, Mária Geffertová
Veľkňazi – Denisa Kubátová, Dominik Šoltis, Gabriel Petričko, Daniel Novák, Timea Jazudeková, Veronika Majdová, Alexandra Kaščáková, Marek Hložek, Pavol Pňakovič, Marián Štefurik
Rabbi Hillul - Alexandra Exnerová
Ženy – Alexandra Čobejová, Henrieta Antonyová, Alexandra Kaščáková, Veronika Majdová, Mária Geffertová, Denisa Kubátová, Timea Jazudeková
Pastieri – Gabriel Petričko, Daniel Novák, Dominik Šoltis, Urban Ďurica, Marián Štefurik
Démoni – Patrícia Prokopová, Henrieta Antonyová
Šepkárka – Klaudia Balaščáková
Asistent – Dávid Veselovský, Dávid Buchala

 

TVORCOVIA:

Námet – Ľudovít Hlaváč
Réžia – Gabriela Hurajová, Juliána Karahutová
Kostýmy – Gréckokatolícky farský úrad Bardejov, Mládežnícka divadelná skupina zo Zborova
Výber hudby, spracovanie videoprezentácie - Gabriela Hurajová, Juliána Karahutová, Valéria Bodíková, Rastislav Juraši - STUDIO RECORDS
Tanečná choreografia – Patrícia Prokopová, Henrieta Antonyová
Zvuk, svetlá, efekty, fotografie, spracovanie videozáznamu – Rastislav Juraši – STUDIO RECORDS

2013

 

 

dsc_7021_resize.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Legenda o Vianociach