Choď na obsah Choď na menu
 


Jesenné turné zborovských divadelníkov

26. 11. 2018

Jesenné turné zborovských divadelníkov

     Od polovice septembra do nedele 25.11.2018 Mládežnícka divadelná skupina zo Zborova úspešne zvládla svoje veľké jesenné turné s divadelnou hrou v šarišskom nárečí „Kec chcu ženi vladnuc“. 
     Pred každým vystúpením bol vždy rovnaký scenár: pripraviť aparatúru, kostýmy a rekvizity, nasadnúť do áut a presunúť sa na miesta, kde už netrpezlivo čakali diváci.
     V priebehu týchto dvoch mesiacov sme odohrali 6 divadelných predstavení. Zavítali sme nielen do obcí nášho okresu (Bartošovce, Zborov, Šiba, Kružlov, Stebnícka Huta), ale aj do okresu Sabinov (Olejníkov), aby sme tak vtipnou dedinskou veselohrou potešili prítomných divákov v hľadisku.
     Od úvodného klebetenia „cetkoch“ až po záverečné rozuzlenie hry panovala medzi divákmi vždy veselá atmosféra a jednotlivé výstupy hercov boli často odmeňované potleskom. Vtipné a miestami až nadčasové dialógy zabávali publikum od začiatku hry až do jej konca. „Ľudze še našmiali do sítosci a domu išli v radosci!“
     Poďakovanie patrí všetkým pánom starostom, ktorí nás v priebehu celého roka 2018 pozvali účinkovať do ich obcí. Odohrali sme tak neuveriteľných 13 ochotníckych divadelných predstavení. Ďakujeme všetkým divákom, ktorí počas celého roka prišli na divadelné vystúpenia Mládežníckej divadelnej skupiny zo Zborova. 
     Ďakujeme, že Vás máme, radi pre Vás hráme yes

 

resize-of-dsc_4044.jpg

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Jesenné turné zborovských divadelníkov