Choď na obsah Choď na menu
 


Bardejovský skanzen ovládli zborovské "ŽENI"

1. 9. 2019

Bardejovský skanzen ovládli zborovské „ŽENI“

     „Ej, aľe bulo v nedzeľu šumne. Slunečko švicilo na hlavu, ftačky sebe vešelo pošpivovali a v bardijovskim skanzeňe zborovské divadelníci divadlo hrali.“
     Pozvanie Šarišského múzea Bardejov prijala Mládežnícka divadelná skupina zo Zborova a v nedeľné popoludnie 1. septembra odohrala v priestoroch Skanzenu v Bardejovských Kúpeľoch divadelnú hru „Kec chcú ženi vládnuc“.
     Kombinácia malebného prostredia Múzea ľudovej architektúry v Bardejovských Kúpeľoch a divadelná hra s dedinskou tematikou v ľubozvučnom šarišskom nárečí bola ideálnym spestrením nedeľného popoludnia.
     Vtipné dialógy a fantastické herecké prevedenie zborovských ochotníkov zabávali zaplnené hľadisko od začiatku hry, až po jej finále. Smiech, potlesk a dobrá nálada ovládli kúpeľnú dedinku a prítomní diváci, ktorí boli z rôznych kútov Slovenska, sa s úsmevom na tvári rozchádzali domov. 
     Divadelné predstavenie v podaní zborovských divadelných ochotníkov, ktoré sa uskutočnilo s podporou Prešovského samosprávneho kraja a Šarišského múzea Bardejov, bolo krásnou prezentáciou ľudovej umeleckej tvorivosti a divadelného umenia.

resize-of-dsc_0141.jpg

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Bardejovský skanzen ovládli zborovské "ŽENI"