Choď na obsah Choď na menu
 


Muzikál Brat Slnko a sestra Luna v Prešove - Solivare

11. 4. 2011
Muzikál
„Brat Slnko a sestra Luna“ poznajú už aj v Prešove – Solivare
 
     V nedeľu 10.04.2011 sme s muzikálom o svätom Františkovi a svätej Kláre „Brat Slnko a sestra Luna“ zavítali do Rímskokatolíckej farnosti Najsvätejšej Trojice v Prešove – Solivare.
     Pozvanie na odohranie tohto predstavenia sme dostali od nášho bývalého pána kaplána Lukáša Poklembu, ktorý v tejto farnosti teraz pôsobí. No nielen on sa potešil našej návšteve, ale aj rehoľné sestry z rehole svätého Františka.
     Zohratá partia našich technikov vyštartovala zo Zborova ešte v dopoludňajších hodinách, no a my ostatní na pravé poludnie. Ani pochmúrnemu počasiu sa nepodarilo pokaziť nám našu výbornú náladu a cesta do Prešova nám ubehla veľmi rýchlo.
     V komunitno - pastoračnom centre boli krátko pred 15-tou hodinou v obecenstve obsadené už skoro všetky miesta. Po úvodných slovách pána kaplána Lukáša sa diváci aspoň na chvíľu preniesli do Assisi, kde sa odohrával životný príbeh svätého Františka a svätej Kláry. Celým predstavením sa niesla priam magická atmosféra. Hrať tento muzikál na pôde rehoľných sestier františkánok, kde sa nachádza aj kaplnka sv. Františka, malo pre nás zvláštne čaro.
     Po predstavení sa k všetkým prítomným prihovorila rehoľná sestra Helena, ktorá poďakovala našej Mládežníckej divadelnej skupine zo Zborova za šírenie posolstva o svätom Františkovi.
     Za možnosť vystúpenia v Prešove – Solivare a za chutné pohostenie ďakujeme pánovi kaplánovi Lukášovi Poklembovi, rehoľným sestrám z rádu svätého Františka a všetkým divákom, ktorí na muzikál „Brat Slnko a sestra Luna“ zavítali.

     ...dovidenia v októbri... 

 

 

 

Obrázok

 

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky BSSL v Prešove - Solivare

Komentáre

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.