Choď na obsah Choď na menu
 


Muzikál Brat Slnko a sestra Luna v Plavči

22. 10. 2012

Sv. František a sv. Klára z Assisi na misiách v Plavči

     V Misijnú nedeľu 21.10.2012 šírila naša Mládežnícka divadelná skupina zo Zborova posolstvo o sv. Františkovi a sv. Kláre z Assisi prostredníctvom muzikálu „Brat Slnko a sestra Luna“ v obci Plaveč. V rámci akcie „Október – mesiac úcty k starším“ sa v miestnom kultúrnom dome uskutočnilo naše divadelné predstavenie, na ktoré prijali pozvanie nielen tí skôr narodení, ale aj deti a mládež.
     V úvode tohto stretnutia všetkých prítomných privítala pracovníčka obecného úradu a po jej príhovore sa krátkou videoprezentáciou predstavila aj naša ochotnícka divadelná skupina. Potom už stačilo len pár minút a pred očami divákov sa začal odohrávať životný príbeh sv. Františka a sv. Kláry z Assisi.  
     Diváci v zaplnenom hľadisku sály kultúrneho domu hercov odmeňovali po každom dejstve potleskom a záverečné „standing ovations“ bolo krásnym poďakovaním za predvedené herecké výkony.
     Po skončení divadelného predstavenia sa k prítomným prihovoril starosta obce Plaveč Ing. Štefan Murcko. Duchovný otec farnosti Mgr. Ľuboš Lipka v rámci svojho príhovoru spomenul, že v našej košickej arcidiecéze sú len dve farnosti, ktorých patrónka farského kostola je sv. Margita Antiochijska. Sú to farnosti Plaveč a Zborov. A práve pri tomto krásnom duchovno-kultúrnom podujatí sa tieto dve farnosti spojili.
    No a my pevne veríme, že toto stretnutie nebolo posledným...

 

 

 

resize-of-dsc_0114.jpg

 

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky BSSL v Plavči

Komentáre

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.